Om utbrändhet och medielandskapets förändringar

Det är inte ofta jag är omslagspojke, och sedan jag drabbades av utmattningssyndrom för drygt tre år sedan är jag mycket restriktiv med att ställa upp på intervjuer och medverka i olika medier. De krönikor jag regelbundet skriver för Borås Tidning är vad jag hinner och – inte minst viktigt – orkar med vad gäller mediemedverkan. Men ingen regel utan undantag. För en tid sedan ställde jag därför upp på en längre intervju med tidningen Journalisten, vilken publicerades i veckan som gick.

Artikeln är en så kallad profil, och handlar i hög grad om mig, min historia, utbrändheten och om min syn på medielandskapets förändringar. För den som är intresserad av att läsa intervjun finns den här, även om man måste vara prenumerant eller medlem i Journalistförbundet för att kunna läsa den.

Vad gäller utmattningssyndromet arbetar jag sedan i höstas heltid igen, men processen med att återhämta mig fortsätter, och det är en fortsatt balansgång. Tills vidare kommer jag därför fortsätta fokusera på kärnuppgifterna i mitt arbete – forska, undervisa, handleda, söka forskningsmedel, viss administration – och ligga lågt med olika typer av extern medverkan såsom föreläsningar och intervjuer.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Mer personligt och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s