Ny bok: Knowledge resistance in high-choice information environments

Idag känner jag mig extremt glad över att den nya boken Knowledge Resistance in High-Choice Information Environments (Routledge) precis har publicerats. Boken är redigerad tillsammans med Åsa Wikforss, Kathrin Glüer, Torun Lindholm och Henrik Oscarsson och är en del av det tvärvetenskapliga forskningsprojektet Knowledge Resistance: Causes, consequences, cures, finansierat av Riksbankens Jubileumsfond.

Totalt innehåller boken 14 kapitel, skrivna av kommunikationsforskare, filosofer, psykologer och statsvetare. Bland mycket annat handlar de om vad kunskapsresistens är, olika typer av kunskapsresistens, olika faktorer som bidrar till kunskapsresistens och hur kunskapsresistens kan motverkas. Själv skriver jag bland annat om hur förändringarna av medielandskapen – inklusive det ständigt växande utbudet av medier och falsk och missvisande information – bidrar till kunskapsresistensen, men också ett kapitel som handlar om hur kunskapsresistens kan motverkas.

Och bäst av allt: boken är helt gratis (OPEN ACCESS) att ladda ner via förlagets hemsida! Förhoppningsvis ska den därför nå ut brett och nå inte bara forskare utan också politiskt aktiva, journalister och andra som intresserar sig för kunskapsresistens och dess orsaker, karaktär och konsekvenser.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Demokrati, Nya publikationer och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s