Ny krönika: ”Extrema partier alltid beredda att gå längre”

Imorgon ska Liberalernas partiråd samlas för att avgöra om de stödjer Sabunis linje att öppna för någon form av samverkan med SD. För mig är det obegripligt att ett parti som kallar sig liberalt är beredda att samarbeta med det mest extrema och antiliberala partiet i riksdagen, istället för att konsekvent söka strid mot det.

Ingen ska heller tro att SD har förändrats. Ur Bevara Sverige svenskt (BSS) är de sprungna, och de ränderna går inte ur. Eller som jag konstaterar i slutet av krönikan: ”De må ha bytt ut kängorna och bomberjackorna mot kostymer, men de senaste utspelen visar att avståndet mellan det BSS som partiet är sprunget ur och dagens SD inte är så stort som vissa tycks vilja intala sig. De vill fortfarande ”bevara Sverige svenskt”, med en mycket snäv syn på vad som är svenskt.”

Hela krönikan kan läsas här.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Nya publikationer, Svensk politik och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s