Ny krönika: Varför vissa låtsas förvånade över att SD förblir ett invandrings- och invandrarfientligt parti

Idag publicerades min senaste krönika i Borås Tidning. Den handlar om varför vissa borgerliga partier och debattörer nyligen framställde sig som förvånade över att Jimmie Åkesson beskrev invandring som en social, ekonomisk och kulturell belastning. Min tolkning är att utspelet rubbade den plan som vissa borgerliga partier och debattörer har att framställa det som om SD har förändrats och blivit mindre extremt, för att därigenom legitimera ett ökat samarbete. Om SD inte har förändrats blir det svårt för M och KD motivera samarbete med dem: alltså måste man försöka framställa det som om SD har förändrats. Intressant och sorgligt nog tycks detta ha lett till att vissa borgerliga politiker och debattörer numera tycks mer intresserade av att putsa SD:s fasad än SD själva.

Hela krönikan kan läsas här.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer, Svensk politik och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s