Nytt kapitel om amerikanska presidentvalet 2020

Idag släpptes den nya boken ”Stjärnspäckat. Reflektioner från amerikanska presidentvalet 2020 av ledande forskare”. Boken är redigerad av Niklas Bolin, Kajsa Falasca, Marie Grusell och Lars Nord, och som titeln antyder innehåller den snabba reflektioner kring det amerikanska presidentvalet 2020 av närmare 70 forskare. För egen del medverkar jag med ett kapitel med rubriken ”Desinformation, motiverat politiskt tänkande och vägen till ofrihet”. I det resonerar jag kring det faktum att Donald Trumps politiska bana har kantats av desinformation, lögner och missvisande påståenden, och kring att han trots det fick över 70 miljoner röster. Avslutningsvis konstaterar jag att ”Det visar att jordmånen finns för att han ska få efterföljare. Den auktoritära populism som Trump utgör en del av och ger uttryck för lever vidare, och fortsätter därmed att utgöra ett hot mot demokratin i såväl USA som i andra länder.

För den som vill läsa min eller andras reflektioner kan hela boken laddas ner helt gratis via den här länken.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s