Nytt kapitel om politisk journalistik för nedladdning

För några dagar sedan kom den omfattande Oxford Encyclopedia of Journalism Studies, redigerad av Henrik Örnebring, till sist i tryck. I den medverkar jag och Adam Shehata med ett kapitel där vi går igenom vad forskning visar när det gäller den politiska nyhetsjournalistiken. Bland annat diskuterar vi vad forskning visar när det gäller normativa perspektiv, faktorer som påverkar den politiska journalistikens innehåll på olika analytiska nivåer, och utvalda aspekter vad gäller mönster i den politiska nyhetsjournalistikens innehåll. Dit hör bland annat gestaltandet av politik som spel och strategi, den tolkande journalistiken och journalistikens partiskhet.

Titeln på kapitlet är kort och gott Political Journalism. För den som är intresserad av att läsa mer finns hela kapitlet för fri nedladdning här.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s