Om medielandskapets förändringar och kunskapsförmedlingens villkor

Just nu går en artikelserie på kultursidorna i Svenska Dagbladet som handlar om kunskapens nya rörelser och ”dagens villkor för kunskapsförmedling och forskares samverkan med det omgivande samhället”. I dagens tidning medverkar jag i denna serie med en artikel som handlar om förändringarna av medielandskapen och vilken betydelse de har för kunskapsförmedlingen och forskares samverkan med det omgivande samhället. Bland annat tar jag upp risken för att truthiness – information som känns sann oavsett vad forskning och annan fakta visar – blir viktigare än truth, information som utifrån forskning och fakta korresponderar med verkligheten. Rubriken på artikeln är Forskare riskerar att reduceras till tyckare.

SvD kunskap i rörelse

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Artikeltips, I medierna, Nya publikationer och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s