Nytt kapitel om det förändrade medielandskapet

MedielandskapetNu har den nya boken Medielandskapet, redigerad av Kurt Almqvist, precis släppts. Boken bygger på ett heldagsseminarium kring det förändrade medielandskapet och dess olika utmaningar som Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse för allmännyttiga ändamål arrangerade förra året. Själv medverkar jag ett kapitel som har titeln Det förändrade medielandskapets utmaningar. I det beskriver jag några av de viktigaste förändringarna av det svenska medielandskapet och analyserar vad de betyder – eller kan komma att betyda – ur ett demokratiskt perspektiv.

Andra medverkande i boken är Staffan Sundin, Mattias Hessérus, Jonas Ohlsson, PJ Anders Linder, Sigurd Allern, Mats Ohlin, Thord Eriksson, Ester Pollack, Ola Sigvardsson, Olle Lidbom och Per Svensson. Genomgående är det en mycket intressant bok för den som är intresserad av de förändringar som det svenska medielandskapet genomgår.

Boken kan köpas via Axess butik. Där finns också lite mer information om boken.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s