”Utan invandring stannar Sverige” ute nu

Utan-invandring_front-HiNu har den officiella releasen för min nya bok ”Utan invandring stannar Sverige” äntligen varit. Boken släpptes vid ett event hos bokförlaget Volante i Stockholm förra veckan, som var mycket lyckat på alla sätt och vis! Det känns fantastiskt bra att boken nu, efter flera års inläsning, planering och skrivande är ute!

Nu hoppas jag bara att boken ska få ordentlig spridning. Trots att det ofta kan framstå annorlunda för den som följer den offentliga debatten visar den forskning som boken bygger på att invandring bidrar till att utveckla och stärka Sverige, och det är hög tid att den forskningen får utrymme och den tyngd den förtjänar i debatten. Att vara ett land som är öppet för människor från andra länder handlar inte bara om att leva upp till humanitära ideal, även om det och ansvaret att leva upp till internationella konventioner som reglerar asylrätten är de främsta argumenten för en generös flyktingpolitik. Det ligger också i Sveriges egenintresse.

Med anledning av boken publicerade jag också för några dagar sedan en artikel i Dagens Samhälle, som av dem gavs rubriken ”Invandringen lindrar utmaningen i den demografiska utvecklingen”. I den artikeln lyfter jag fram några exempel – av många fler som diskuteras i boken – på hur invandring bidrar till att stärka och utveckla Sverige.

För den som är intresserad av boken går den att köpa via de vanliga bokhandlarna liksom bokus och adlibris. Via Ulrika Bergwall på Volante går det också att boka föreläsningar kring boken.

 

 

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Egna böcker, Nya publikationer och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s