Nytt kapitel om svenska valrörelser

9780199665679Nu har den nya Oxford Handbook of Swedish Politics, redigerad av Jon Pierre, precis kommit från trycket. Det är en imponerande bok, vars 50 kapitel täcker alla möjliga aspekter av svensk politik, från välfärdsstaten, konstitutionen, partisystemet, väljarbeteendet och den offentliga administrationen och myndighetssystemet till bland annat Sveriges internationella relationer, relationerna till EU och processerna genom vilka politiken formas.

Själv har jag fått äran att bidra med ett kapitel som handlar om Swedish Election Campaigns. Kapitlet behandlar bland annat väljarrörligheten, hur människor skaffar sig information om politik och samhälle, hur medierna bevakar svenska valrörelser, hur partierna bedriver sina valkampanjer samt kampanj- och medieeffekter. Teoretiskt utgår jag i första hand från teorier kring professionalisering och politikens medialisering. Eftersom det handlar om ett kapitel i en handbok är syftet i första hand att ge en översikt av svenska valrörelser och forskningen på det området.

Mer information om boken finns på förlagets hemsida. Via Google går det också att läsa delar av boken. Om någon är intresserad av att läsa mitt kapitel är det bara att skicka ett mail (jesper@jesperstromback.com).

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s