Årets bästa artikel och bok inom politisk kommunikation

indexÅrets konferens med International Communication Association (ICA) är nu avslutad. I samband med den brukar ett flertal priser delas ut, och inom divisionen för politisk kommunikation är det främsta priset The Kaid-Sanders Best Article of the Year Award. Efter en mycket noggrann process där över 350 artiklar granskades gick priset i år till Navid Hassanpour, doktorand vid Yale University, för artikeln Media Disruption and Revolutionary Unrest: Evidence from Mubarak’s Quasi-Experiment. Den publicerades i Political Communication vol 31, nummer 1, förra året, och kan laddas ner via tidskriftens hemsida. Stort grattis till Navid!

Ett annat pris som delades ut, i år för första gången, är International Journal of Press/Politics Best Book Award. Priset går till en bok som publicerats under de senaste tio åren, och juryn bestod av tidskriftens redaktör Rasmus Kleis Nielsen, Matt Carlson (ordförande för journalism studies division inom ICA) och jag själv (ordförande i political communication division inom ICA). Totalt nominerades 14 böcker, och efter läsning av och diskussion kring dessa var vi eniga om vilken bok som skulle ta emot priset: Rodney Benson’s Shaping Immigration News: A French-American Comparison (Cambridge University Press, 2013). Det är en mycket imponerande bok som jämför och på ett mycket djupgående och nyanserat sätt söker förklara hur franska och amerikanska medier över tid har bevakat frågan om invandring. Även om den fokuserar på invandringsfrågan bör boken vara av intresse för alla som forskar om eller intresserar sig för olika faktorer som påverkar journalistiken och dess innehåll, och förhoppningsvis ska priset bidra till att boken läses brett. Det förtjänar den verkligen. Stort grattis till Rodney för priset!

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Medier & journalistik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s