Fler artiklar för nedladdning

Idag har jag lagt ut fyra nya artiklar för fri nedladdning. Tre av dem ingick i ett specialnummer av tidskriften Journalism, vilket handlade om hur olika centrala begrepp i journalistikforskningen har definierats och undersökts samt vad forskningen har kommit fram till och förslag till hur dessa begrepp bör undersökas. Artiklarna det handlar om är:

– Esser, Frank, Strömbäck, Jesper & de Vreese, Claes (2012). Reviewing Key Concepts in Research on Political News Journalism: Conceptualizations, Operationalizations, and Propositions for Future Research. Journalism, 13(2), 139-143.

– Salgado, Susana & Strömbäck, Jesper (2012). Interpretive Journalism: A Review of Concepts, Operationalizations and Key Findings. Journalism, 13(2), 144-161.

– Aalberg, Toril, Strömbäck, Jesper & de Vreese, Claes (2012). The Framing of Politics as Strategy and Game: A Review of Concepts, Operationalizations and Key Findings. Journalism, 13(2), 162-178.

Den fjärde artikeln bygger på en internationellt jämförande undersökning av hur utbudet av nyhets- och samhällsjournalistik sett ut och förändrats i tretton europeiska länder – inklusive Sverige – mellan 1977 och 2007. I artikeln utvecklar vi också begreppet ”political information environment”, vilket syftar på att olika mediesystem är olika effektiva när det gäller att tillhandahålla rikliga möjligheter för människor – också de som inte är särskilt politiskt intresserade – att ta del av nyhets- och samhällsprogram. Titeln på och författarna till den artikeln är:

– Esser, Frank, de Vreese, Claes H., Strömbäck, Jesper, van Aelst, Peter, Aalberg, Toril, Stanyer, James, Lengauer, Günther, Berganza, Rosa, Legnante, Guido, Papathanassopoulos, Stylianos, Salgado, Susana, Sheafer, Tamir & Reinemann, Carsten (2012). Political Information Opportunities in Europe: A Longitudinal and Comparative Study of Thirteen Televisions Systems. International Journal of Press/Politics, 17(3), 247-274.

Dessa – och ett stort antal andra publikationer – kan laddas ner här.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Egna böcker och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s