Mycket läsvärt om opinionsundersökningar

Sedan den startades har den statsvetenskapliga bloggen Politologerna kommit att bli en av de mest intressanta svenska bloggarna om politik i vid mening. Nu senast publicerade Anders Sundell ett mycket intressant inlägg om opinionsmätningar och faran av att dra för mycket på och övertolka små förändringar mellan olika opinionsmätningar. Det kan starkt rekommenderas, och borde vara obligatorisk läsning för alla journalister som rapporterar om och andra som tolkar och uttalar sig om opinionsmätningar.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Artikeltips, Journalistik & medier, Opinionsmätningar och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s