På väg till Almedalen

Imorgon är det dags för mig att åka till årets Almedalsvecka. Det kommer att bli både mycket intressant och intensivt. I likhet med förra året kommer jag att medverka på flera seminarier:

Intervju i TV4

Imorgon måndag kommer jag att intervjuas på TV4:s scen klockan 15.45. Intervjun kommer också att sändas live.

Är nätet demokratins bästa vän? Eller ett hot?

På tisdag den 1/7 klockan 11.30-11.45 kommer jag att intervjuas på Dagens Samhälles scen om hur demokratin påverkas av internet och det nya medielandskap vi är på väg in i. Mer information finns här.

Tillbakablick: Så avgjorde valkampanjen årets EU-parlamentsval

På tisdag den 1/7 klockan 13.00-13.45 håller jag och Lars Nord ett seminarium där vi tittar tillbaka på den nyss avslutade valkampanjen till EU-parlamentet och diskuterar vilken betydelse valkampanjen och mediebevakningen hade. Nya forskningsresultat utlovas! Mer information finns här.

Framåtblick: Så avgör valkampanjen årets riksdagsval

På tisdag den 1/7 klockan 14.00-14.45 håller jag och Lars Nord ytterligare ett seminarium om valkampanjernas och mediernas betydelse. På detta seminarium blickar vi framåt mot höstens riksdagsval, och utifrån helt nya och tidigare ej presenterade resultat av egna panelundersökningar kommer vi diskutera vilken betydelse valkampanjen kan komma att få för hur det går i riksdagsvalet. Mer information finns här.

Politikens medialisering

På onsdag den 2/7 kommer jag att diskutera politikens medialisering tillsammans med Robert Olsson, programdirektör i SVT. Samtalet leds av Karin Hübinett och sänds i SVT klockan 15.20-15.50. Mer information finns här.

Röstar informerade väljare annorlunda?

På onsdag den 2/7 klockan 13.15-14.15 ordnar Sveriges kommunikatörer ett seminarium med rubriken Röstar informerade väljare annorlunda? Förutom jag själv medverkar Henrik Oscarsson, professor i statsvetenskap och Anna-Karin Hedlund, senior partner på Diplomat Communication. Samtalet leds av Lotta Fogde. Mer information finns här.

Vad är dina viktigaste arbetsuppgifter om du blir samhällsbyggnadsminister kommande mandatperiod?

Detta seminarium arrangeras av Svenska Teknik&Designföretagen onsdagen den 2/7 klockan 16.00-17.30. Förutom jag själv medverkar Monica von Schmalensee, vd White Arkitekter, Åsa Bergman, vd Sweco, Magnus Meyer, vd WSP Sverige, Jessica Rosencrantz, riksdagsledamot (m) och Katarina Köhler, riksdagsledamot (s). Samtalet leds av Mats Edman, chefredaktör för Dagens Samhälle. Mer information finns här.

Vid sidan av dessa officiella programpunkter väntar ett flertal möten, och jag ser också fram emot att gå och lyssna på flera seminarier. Det kommer att bli mycket intressant!

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s