Märklig hållning av Sveriges Radio

Efter att ha följt debatten kring Sveriges Radios beslut att sätta personer som bland annat Soran Ismail och Daniel Nordström i karantän under tiden fram till valet har jag mycket svårt att förstå Sveriges Radios hållning. Relevant i det sammanhanget är att Granskningsnämnden, när den bedömer sakligheten och opartiskheten, utgår från vad som sägs i de faktiska inslagen, inte från vad olika personer säger i andra sammanhang. Sveriges Radio både ska och bör vara sakligt och opartiskt – men det kan SR vara utan att sätta vissa personer i karantän som nu har skett.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Journalistik & medier och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s