Om Sveriges politiska karta och nya opinionsdata

I dagens DN publicerades en intressant artikel om Sveriges politiska karta, vilken bygger på forskning av Richard Öhrvall vid Statistiska Centralbyrån. Både artikeln och Richard Öhrvalls blogg är mycket intressanta och förtjänar att läsas. Under de senaste dagarna har Henrik Oscarsson också publicerat flera intressanta inlägg vilka bygger på resultat från valundersökningarna, bland annat om partiledarnas image 1988-2010 och om hur svenskarna ser på inkomstskillnaderna i samhället. Även dessa kan rekommenderas.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Artikeltips och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s