Nytt bokkapitel om strategisk politisk kommunikation

Nu har den nya boken Strategisk kommunikation. Forskning och praktik (Studentlitteratur) släppts från tryckeriet. Boken är redigerad av Jesper Falkheimer och Mats Heide och innehåller totalt över 20 kapitel som behandlar strategisk kommunikation i olika kontexter. Dit hör exempelvis strategisk politisk kommunikation, lobbying, relationshantering, image, kriskommunikation, interkulturell kommunikation, ledarskapskommunikation och förändringskommunikation.

Detta är den hittills mest heltäckande boken om strategisk kommunikation på svenska, och jag ser verkligen fram emot att läsa den. Att boken innehåller en rad fallstudier skrivna av praktiker gör den ännu mer läsvärd, och bidrar till att stärka länken mellan teori och praktik inom strategisk kommunikation.

Ett av bokens kapitel, det som handlar om strategisk politisk kommunikation, har jag själv skrivit. Rubriken är Forskningsfält och strategier i samband med politiska valkampanjer. I det kapitlet går jag igenom och diskuterar teori och forskning som handlar om strategisk politisk kommunikation i samband med valrörelser, med särskild betoning på övergripande strategier och kampanjstrategier. Till detta kapitel hör även en fallstudie skriven av Per Schlingmann med titeln Två teser om vad som avgör val.

Mer information om boken och en komplett innehållsförteckning finns här.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer, Strategisk kommunikation och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s