Tidskriftsartikel om professionaliseringen av politiska kampanjer kan nu laddas ner

Nu har jag lagt ut en ny tidskriftsartikel för nedladdning. Titeln är Selective Professionalization of Political Campaigning: A Test of the Party-Centred Theory of Professionalized Campaigning in the Context of the 2006 Swedish Election, och ursprungligen publicerades den i Political Studies för cirka två år sedan. Som titeln beskriver handlar artikeln om professionaliseringen av politiska valkampanjer, och i artikeln testar jag en specifik teori om professionaliseringen av politiska valkampanjer i particentrerade – till skillnad från kandidatcentrerade – demokratier. För att citera artikelns abstract:

During the last few decades, political campaigns appear to have become increasingly professionalised. However, at present most of the evidence for the professionalisation of political campaigning comes from countries such as the United States and Britain, and there is less evidence with regard to countries with party-centred systems, proportional elections and multiple parties. Moreover, there is a noticeable lack of systematic and comparative research on the extent to which political campaigns have become profes- sionalised. At present, the only theory of professionalised campaigning that has been operationalised to allow systematic comparisons is the party-centred theory of professionalised campaigning. However, so far it has only been applied once. Thus the usefulness and validity of the theory remains largely unclear. Against this background, the purpose of this study is to elaborate on the party-centred theory of professionalised campaigning, and to test this theory in the context of the 2006 Swedish election.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Nya publikationer och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s