På plats i Zürich, redo för höstens skrivprojekt

Nu har jag landat i Zürich, där jag ska tillbringa de kommande fem månaderna som gästprofessor vid Institute of Mass Communication and Media Research vid University of Zürich. Jag har flyttat in i lägenheten där jag ska bo, fått mitt kontor och ordnat med uppehållstillståndet, och kan nu börja fokusera på själva arbetet.

Under hösten kommer en stor del av tiden att ägnas åt undervisningen på de två masterkurser jag kommer att vara ansvarig för, men därutöver väntar en intensiv höst forskningsmässigt. Alla pusselbitar är inte helt på plats ännu, men till de projekt jag kommer att arbeta med hör:

* En reviderad upplaga av antologin Medierna och demokratin, tillsammans med Lars Nord

* Tillsammans med Spiro Kiousis har jag påbörjat arbetet med en kommande antologi med arbetstiteln Political Public Relations in the 2012 Presidential Election. 

* Tillsammans med Lars Nord har jag också påbörjat arbetet med en bok om den politiska kommunikationen i valet 2010, som en uppföljare till boken Väljarna, partierna och medierna.

* Under hösten ska jag även skriva två kapitel till den kommande boken Handbook of Political Communication. Det ena kapitlet ska jag skriva själv, och det ska handla om Election Campaigning. Det andra kapitlet ska jag skriva tillsammans med Spiro Kiousis, och det ska handla om Political Public Relations.

Till dessa böcker och kapitel kommer ett antal papers, plus fortsatt arbete kring ett forskningsprojekt om Finanskrisen. Allt detta kommer att bli mycket spännande – och utmanande att klara av.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Mer personligt och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s