Ny bok ute nu: ”Political Communication in European Parliamentary Elections”

Nu har min nya bok Political Communication in European Parliamentary Elections (Ashgate, 2011) precis kommit från tryckeriet. Boken är redigerad tillsammans med Michaela Maier, University of Koblenz-Landau, och Lynda Lee Kaid, University of Florida. Precis som titeln antyder handlar boken om politisk kommunikation i samband med valen till Europaparlamentet, med särskilt fokus på valen 2009, och är ett resultat av ett mångnationellt samarbetsprojekt som inleddes sommaren 2008.

Totalt sett innehåller boken 14 kapitel som handlar om den strategiska politiska kommunikationen, mediernas bevakning av valkampanjerna, eller medborgarnas politiska beteenden. Några kapitel fokuserar på den politiska kommunikationen i enskilda länder, men flertalet kapitel är jämförande. De kapitel som ingår i boken är:

1. Political communication and Election Campaigns for the European Parliament, av Jesper Strömbäck, Michaela Maier och Lynda Lee Kaid

2. The Legal and Institutional Framework of the 2009 European Parliament Elections in the Shadow of the Lisbon Treaty, av Clifford A. Jones

3. Campaign Professionalization and Political Structures: A Comparative Study of Election Campaigning in Finland and Sweden in the 2009 EP Elections, av Tom Moring, Juri Mykkänen, Lars Nord och Marie Grusell

4. Similarities and Differences in Transformational Democracies: EP Campaigns in Bulgaria and Hungary, av Lilia Raycheva och Jolán Róka

5. Campaigning in but not for Europe: European Campaign Strategies in the UK and the Czech Republic, av Ralph Negrine, Vaclav Stetka och Marta Fialová

6. Televised Advertising in the 2009 European Parliamentary Elections: Comparing Campaign Strategies and Videostyles, av Lynda Lee Kaid, Silke Adam, Michaela Maier, Matthias Balzer, Rosa Berganza, Carlos Jalali, Ralph Negrine, Lilia Raycheva, Jolán Róka, Andreas R. T. Schuck, Vaclav Stetka och Claes de Vreese

7. Everyone Ignores Europe? Party Campaigns and Media Coverage in the 2009 European Parliament Elections, av Carlos Jalali och Tiago Silva

8. Mediatizing Europe while Ignoring the European Election: The Paradox of the Italian Case, av Franca Roncarolo

9. The 2009 European Parliamentary Election News Coverage in Poland: Entrenched or Critical Journalism?, av Boguslawa Dobek-Ostrowska och Bartlomiej Lodzki

10. The Mediatization and Framing of European Parliamentary Election Campaigns, av Jesper Strömbäck, Ralph Negrine, David Nicolas Hopmann, Michaela Maier, Carlos Jalali, Rosa Berganza, Gilg U. H. Seeber, Andra Seceleanu, Jaromir Volek, Boguslawa Dobek-Ostrowska, Juri Mykkänen, Marinella Belluati och Jolán Róka

11. Media Visibility and Framing of the European Parliamentary Elections 2009: A Media Content Analysis in 27 Countries, av Andreas R. T. Schuck, Rachid Azrout, Hajo Boomgarden, Matthijs Elenbaas, Joost van Spanje, Rens Vliegenthart och Claes de Vreese

12. The 2009 European Parliamentary Elections in Perspective, av Michael Marsh

13. Why Europeans (Don´t) Turn Out to Vote, av Gilg U. H. Seeber och Markus Steinbrecher

14. Between Integration and Demarcation: Effects of Europeanized and National Campaigns on Voters in the 2009 European Parliamentary Election, av Michaela Maier, Silke Adam, Claes de Vreese, Andreas R. T. Schuck, Rosa Berganza, Vaclav Stetka, Ralph Negrine, Carlos Jalali, Gilg U. H. Seeber, Lilia Raycheva, Jolán Róka, Boguslawa Dobek-Ostrowska och Marie Grusell

Boken riktar sig till alla som intresserar sig för, forskar kring eller studerar politiska kampanjstrategier, mediernas politiska nyhetsbevakning i samband med valrörelser, eller kampanjeffekter. Den bör givetvis vara av särskilt intresse om man intresserar sig för politisk kommunikation i samband med just Europaparlamentsvalen, men även om man har ett allmänt intresse för politisk kommunikation bör boken vara av intresse. Det är vår förhoppning.

Det känns fantastiskt roligt att boken nu äntligen finns i tryck. Det enda som är sorgligt är att Lynda Lee Kaid inte längre finns med oss. Detta blev hennes sista bok, och den är tillägnad hennes minne.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Egna böcker, Nya publikationer och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s