State of the News Media 2011

Nu har Pew Project for Excellence in Journalism släppt årets State of the News Media, vilket är den mest omfattande och heltäckande årliga rapporten om de amerikanska nyhetsmedierna, hur deras situation ser ut, och hur deras situation har utvecklats under det senaste året. Precis som tidigare år finns det en rad trender och tendenser som visar att nyhetsmedierna har problem, men jämfört med de två föregående åren har situationen ljusnat något. Ekonomiskt gäller det samtliga medietyper utom tidningar.

För den som är intresserad av nyhetsmedierna och deras situation är State of the News Media en guldgruva av aktuell information som starkt kan rekommenderas. För den som vill gå direkt till de mest centrala resultaten kan de läsas under rubriken Key Findings, medan de viktigaste trenderna kan läsas under rubriken Major Trends.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Journalistik & medier, Medier & journalistik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s