Nytt bokkapitel om politikens medialisering

Nu har precis den nya boken Sourcebook for Political Communication Research. Methods, Measures, and Analytical Techniques (Routledge, 2011) kommit från trycket. Boken är redigerad av Erik P. Bucy och R. Lance Holbert, och kan beskrivas som en hand- eller metodbok för forskning i politisk kommunikation. I den medverkar jag med ett kapitel om politikens medialisering: Mediatization of Politics: Toward a Conceptual Framework for Comparative Research. I kapitlet vidareutvecklar jag de tankar som jag tidigare skrivit om i bland annat tidskriftsartikeln Four Phases of Mediatization (2008), men den här gången med särskilt fokus på medialiseringens fyra olika dimensioner.

Totalt sett innehåller boken 28 kapitel och nio delar, som var och en handlar om: (1) Survey Methodology, (2) Secondary Analysis and Meta-Analysis, (3) Experimental Methods, (4), Content Analysis, (5) Discourse Analysis, (6) Network and Deliberation Analysis, (7) Comparative Political Communication, (8) Statistical Techniques, och (9) Measurement.

Det är utan tvekan den mest heltäckande boken om metoder och analystekniker i forskning kring politisk kommunikation och angränsande ämnen hittills, och både på grund av det och att kapitlen är skrivna av en rad ledande forskare är jag övertygad om att det kommer att räknas som ett standardverk på området. Det känns därför mycket kul att medverka med ett kapitel i boken.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s