Väntan på besked

Den kanske viktigaste internationella forskarkonferensen för kommunikationsvetare är International Communication Associations årliga konferens. Till skillnad från många andra konferenser tillämpar de ett blind peer-review förfarande baserat på färdigskrivna papers. Papers accepteras eller förkastas inte utifrån abstracts, som i många andra fall, utan utifrån fulla papers.

Normalt sett accepteras runt 50% av alla papers, men till årets konferens har enligt uppgift antalet inskickade papers ökat med runt 30% jämfört med för två år sedan. Konkurrensen är därför hårdare än någonsin. Besked om vilka papers som har accepterats kommer att lämnas inom de närmaste dagarna, och det är därför många som går och väntar. För egen del skickade jag in flera papers och hoppas att åtminstone något av dem kommer att bli accepterat.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s