Obama talar till nationen

Vid en minnesceremoni för offren för våldsdådet i Tucson, Arizona, höll president Obama igår ett tal till nationen. New York Times sammanfattar talet med att skriva: ”President Obama offered the nation’s condolences on Wednesday to the victims of the shootings here, calling on Americans to draw a lesson from the lives of the fallen and the actions of the heroes, and to usher in a new era of civility in their honor.” Enligt artikeln var talet ett av de bästa, ett av de starkaste, sedan Obama installerades som president. Hela artikeln är värd att läsa och återfinns här.

Ännu viktigare är att hela talet finns att se och lyssna på här, och jag håller med om att det var ett starkt och gripande tal. Man kan bara hoppas att våldsdådet och efterspelet leder till ökad respekt, ökad empati, och ökad civilitet i politiken. Hårda konflikter kring politikens innehåll är en sak, att låta konflikterna gå över i fientlighet är en annan. Hur oenig man än är om politikens innehåll är det möjligt att respektera varandras rätt att tycka olika och att föra en respektfull debatt baserad på rationella argument.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Amerikansk politik och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s