Doktorand i politisk kommunikation sökes

Nu finns det en ledig tjänst som doktorand i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning politisk kommunikation vid avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap vid Mittuniversitetet. Hela annonsen finns hos Platsjournalen och jag har även lagt in de viktigaste delarna av annonsen nedan. Sista ansökningsdag är den 10 december. Är du intresserad av att forska kring och doktorera i politisk kommunikation är detta en suverän möjlighet! Om du känner någon som är intresserad, hjälp gärna till att sprida information om den lediga tjänsten.

Mittuniversitetet söker till
Institutionen för informationsteknologi och medier
vid Campus Sundsvall

Doktorand i Medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot politisk kommunikation
Ref.nr. MIUN 2010/1794

Mittuniversitetet har en forskargrupp inom medie- och kommunikationsvetenskap där politisk kommunikation är en central forskningsinriktning. Forskningen bedrivs på samhällsvetenskaplig grund och omfattar studier av bland annat politiska kampanjer, politisk journalistik och politiska opinionsbildningsprocesser. Forskningen sker i nära samarbete med centrumbildningen Demokratiinstitutet DEMICOM. Vi söker nu en doktorand som i sin forskarutbildning skall fokusera på politisk kommunikation.

Arbetsuppgifter: Egen forskarutbildning innefattande forskning 80 % samt undervisning och administrativt arbete 20 % på institutionens avdelning för medie- och kommunikationsvetenskap.

Behörighet och bedömningsgrunder: Behörig att söka är den som före 2007-07-01 har uppnått minst 120 p varav 60 p inom huvudämnet medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik eller statsvetenskap(kandidatnivå), alternativt den som efter 2007-07 uppnått minst 240 hp varav 90 hp inom huvudämnet medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik eller statsvetenskap (magisternivå), eller har motsvarande utbildning. Förutom goda ämneskunskaper kommer stor vikt att läggas vid god arbetsförmåga och samarbetsförmåga, initiativkraft och personlig lämplighet för forskarutbildning. En kortfattad beskrivning av den sökandes egen syn på forskningsområdet politisk kommunikation och möjliga framtida avhandlingsprojekt skall bifogas ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Information: Närmare upplysningar om anställningen lämnas av professor Lars Nord, 070-550 93 33, lars.nord@miun.se , eller av professor Jesper Strömbäck, 070-684 66 15. jesper.stromback@miun.se .

Lön: Enligt Mittuniversitetets lönetrappa för doktorander.

Fackliga företrädare: Anders Nyström, SACO, 0611-862 45 och Lollo Ljuslin, fackförbundet ST/TCO, 063-16 57 14.

Ansökan: Ansökan skall innehålla styrkt meritförteckning, kopior av betyg och examensbevis, målbeskrivning enligt ovan samt handlingar sökanden önskar åberopa. Dessa handlingar skickas till Registrator, Mittuniversitetet, 851 70 Sundsvall. Ange Ref.nr. Ansökan skall vara Mittuniversitetet tillhanda senast den 10 december 2010.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s