Nytt boktips: ”Nordiskt ljus” av Sören Holmberg och Lennart Weibull (red) (2010)

Om man är intresserad av frågor som rör svenskarnas politiska åsikter, förtroende för olika samhällsinstitutioner och medievanor bör den årliga rapporten från SOM-institutet betraktas som självklar läsning. För den som inte känner till SOM-institutet och dess undersökningar är SOM-mätningarna Sveriges främsta återkommande vetenskapliga opinionsundersökning. Den har dessutom genomförts ända sedan 1986, vilket möjliggör jämförelser över tid.

Nordiskt Ljus är den senaste rapporten, och innehåller totalt sett 37 kapitel om svenskarnas åsikter och beteenden kopplade till politik, medier och samhälle. Som alltid är det mycket intressant läsning, och boken kan starkt rekommenderas dem som antingen professionellt eller privat – journalister, politiker, forskare, konsulter – intresserar sig för svenskarnas åsikter och beteenden relaterade till politik, medier och samhälle.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Opinionsbildning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s