Läsvärt av Zaremba och Wolodarski

Att Maciej Zaremba är en av Sveriges mest intressanta och läsvärda journalister är ingen nyhet, och i dagens DN visar han det igen med en mycket intressant och läsvärd artikel om vuxenmobbing. Artikeln handlar om Safet, som ”har hallucinationer, sömnsvårigheter och talar sluddrigt. Han anses avskriven ur arbetslivet, kanske även ur livet. Han är 45 år gammal. Safet är ett av offren för vuxenmobbning på svenska arbetsplatser.” Det är en mycket stark och viktig artikel som verkligen kan verkligen rekommenderas.

En annan läsvärd artikel i dagens DN är ledarkrönikan av Peter Wolodarski, som handlar om de rödgröna partiernas gemensamma utrikespolitik och hur den har påverkats av vänsterpartiet. I artikeln ger han också medierna berättigad kritik, för att de inte tidigare uppmärksammade att de rödgröna i sin utrikespolitiska överenskommelse från februari i år kräver att USA ska lämna alla sina militärbaser runt om i världen. Bland annat skriver Wolodarski:

Ändå vill de rödgröna att Sverige lägger sig i förhållandet mellan dessa länder och USA. Det är sämsta sortens plakatpolitik. Och det är talande att kravet enbart drabbar USA, inte Ryssland som placerat trupper i Georgien och Moldavien mot dessa staters uttryckliga vilja.
Att det dröjde drygt tre månader innan oppositionens antiamerikanska utfall blev en nyhet är ett genant underbetyg för oss som verkar inom medierna. Självfallet borde ställningstagandet ha uppmärksammats redan i februari när det blev offentligt. Men än mer nedslående är att Socialdemokraterna över huvud taget gått med på kravet.

Detta instämmer jag helt i.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Svensk politik och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Läsvärt av Zaremba och Wolodarski

  1. jonathan lewald skriver:

    mkt intressant artikel av maciej zaremba- jag tror att han i den skrapar på ytan till något mkt större och svårare problem i vårt svenska samhälle. Problem som härrör ur folkhemstanken, den så vackra och fungerande staten som också har/hade sina brister.

    Alltså, han frågar sig varför sverige var först med robinsson, vuxenmobbing på bästa sändningstid. Om det beror på vårt undertryckta behov av upprättelse eller hur han nu formulerade sig. Varför njuter vi där andra tittar bort.

    Jag kan inte samla tankarna märker jag men hur som helst tror jag det är en mkt viktig debatt att föra, som härleder till jantelagen, vårt rättsystem och vår kollektivism. Vi har mkt som är världsledande i sverige, som jag är riktigt stolt över, men det finns en baksida med allt, och där tror jag vi ligger efter i debatten om oss själva-

    /en lätt förvirrad, men uppeldad konststudent//jonathan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s