Ny artikel för nedladdning

Idag har jag lagt till en ny tidskriftsartikel för nedladdning. Artikeln det handlar om är skriven tillsammans med Daniela Dimitrova, och har titeln ”The Conditionality of Source Use: Comparing Source US in U.S. and Swedish Television News”. Den publicerades i Journal of Global Mass Communication för ett par månader sedan, och handlar enligt abstract om följande:

While there is scholarly consensus regarding the importance of news sources, there are rather few comparative studies on how the media use sources. In addition, most of these focus mostly on the coverage of specific events, and are primarily based on print media. To go beyond these limitations and test the conditionality of source use, this study compares the use of sources in routine news coverage in television news in the United States and Sweden. The results show several differences in source use in Swedish and U.S. television news, but also a more complicated pattern of source use than anticipated. Most importantly, the results point towards the conditionality of source use depending on the type of news story and topic covered. The study warns against tendencies to generalize too far from single country-studies on source use or from comparative studies that are based on the media coverage of specific events or a single medium only.

Normalt sett säger copyright reglerna att man inte får lägga ut artiklar förrän 18 månader efter ursprunglig publicering, men eftersom Journal of Global Mass Communication är en så kallad open access-tidskrift behåller man som författare den fullständiga upphovsrätten. Därför kan jag lägga ut den redan nu.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Nya publikationer och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s