Intressant om problemen med amerikansk politik

För svenskar kan det ofta vara svårt att förstå amerikansk politik med dess långtgående maktdelning. Hur kan det komma sig att det är så svårt för Demokraterna och president Obama att genomföra exempelvis en sjukvårdsreform, när de har majoritet i både senaten och representanthuset? Samtidigt som det finns många svar på den och liknande frågor, handlar det till stor del om en kombination av (a) maktdelningssystemet och (b) det ökande användandet av så kallade filibustrar från Republikanernas sida. För den som är intresserad av att förstå mer kring detta kan artikeln ”Why Washington Is Tied Up in Knots” i senaste TIME starkt rekommenderas.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Amerikansk politik och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s