Intressant om opinionsmätningar

De två senaste dagarna har statsvetaren Henrik Oscarsson skrivit nya intressanta inlägg om opinionsmätningar, där han bland annat jämför resultat från internetbaserade och telefonbaserade opinionsundersökningar. Den jämförelsen visar bland annat att Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna systematiskt gynnas av internetbaserade opinionsundersökningar. Mycket intressant – och värt att tänka på när nya opinionsundersökningar publiceras och jämförs.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Opinionsmätningar och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s