Ny tidskriftsartikel för nedladdning

Idag har jag lagt till tidskriftsartikeln ”Foreign Policy and the Framing of the 2003 Iraq War in Elite Swedish and US Newspapers”, skriven tillsammans med Daniela Dimitrova, för nedladdning. Artikeln handlar om hur svenska respektive amerikanska tidningar bevakade kriget i Irak 2003, eller för att citera från artikelns abstract:

This study investigated the framing of the Iraq War in the elite newspapers in Sweden and the USA during the official war period, 20 March–1 May 2003. The content analysis revealed significant cross-cultural differences in the framing of the war in terms of tone, frames and use of sources. The differences in framing were consistent with the characteristics of the national political environment and foreign policy stances in each country.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.