Intressant inbjudan kring ny bok om nätjournalistik

Under våren ska Michael Karlsson, vän och kollega vid Karlstads universitet, skriva en bok om hur nätjournalistiken i Sverige har utvecklats under de senaste åren. Boken skrivs på uppdrag av och kommer att publiceras av Stiftelsen Institutet för mediestudier.

På deras blogg bjuder författaren nu in alla som känner sig kallade att ge synpunkter på vad en sådan bok bör innehålla. Som grund för diskussionen har Michael Karlsson lagt ut den tänkta dispositionen, samtidigt som han efterlyser ”synpunkter och förslag på innehållet. Vad bör en bok som tar upp nätjournalistik behandla?”

Det är en intressant inbjudan och troligen helt rätt tänkt. Särskilt när det gäller böcker som är tänkta att användas som kurslitteratur och som vänder sig till en bredare krets av läsare finns det skäl att vara öppen och försöka inhämta så många synpunkter som möjligt under skrivandets gång. Med tanke på bokens ämne och diskussionerna om användare-som-producenter är det också ett intressant experiment. Jag hoppas att han kommer att få många kloka synpunkter och förslag, och det ska bli intressant att se hur många som hörsammar inbjudan.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s