Ny tidskriftsartikel publicerad i Public Relations Review

Nu har det senaste numret av Public Relations Review publicerats elektroniskt, och i det medverkar Spiro Kiousis och jag med en gemensam artikel med titeln The White House and Public Relations: Examining the Linkages Between Presidential Communication and Public Opinion. I korta drag handlar artikeln, för att citera abstract, om följande:

This study investigates the linkages between presidential public relations activities—speeches and press conferences—and public opinion towards the presidency from 1961 to 1997. The results show that there is a positive linkage between presidential news conferences and foreign policy job approval, and between presidential speeches and general as well as foreign policy job approval. Overall, the findings reveal stronger linkages between presidential news conferences and job approval than between presidential speeches and job approval, but also that the topic of the information subsidies and the specific type of job approval matters.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Nya publikationer och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ny tidskriftsartikel publicerad i Public Relations Review

  1. Björn Johnson skriver:

    Vilken imponerande produktivitet du har!

  2. Markus Christiansson skriver:

    Snyggt jobbat, Jesper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s