Ny tidskriftsartikel i Journalism Studies

Idag fick jag det senaste numret av Journalism Studies i brevlådan. I det medverkar Michael Karlsson och jag med artikeln FREEZING THE FLOW OF ONLINE NEWS. Exploring approaches to the study of the liquidity of online news. Det blir den tredje artikeln jag har publicerat i just den här tidskriften. I korta drag handlar artikeln om följande, för att citera artikelns abstract:

According to previous research, two characteristics of online news as opposed to traditional news are interactivity and immediacy. However, most research in this area has focused on the news site-level of analysis, and there are only a few studies on how interactivity and immediacy affect online news on the news story-level of analysis. The main reason for this appears to be that the very nature of online news makes observation by traditional research methods, such as quantitative content analysis, problematic. Against this background, the overall purpose of this paper is to explore methodological approaches for the study of interactivity and immediacy on the news story-level of online news. The paper develops a three-pronged strategy for freezing the flow of online news to enable systematic content analyses of interactivity and immediacy, and tests this strategy in a comparative analysis of the online news sites Guardian.co.uk in Britain and Aftonbladet.se in Sweden.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Nya publikationer och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s