Nytt bokkontrakt

I veckan som gick blev det klart med ett nytt bokkontrakt: Tillsammans med Michaela Maier (University of Koblenz-Landau) och Lynda Lee Kaid (University of Florida) ska jag redigera en bok med den preliminära titeln European Political Communication. Campaign Strategies, Media Coverage, and Campaign Effects in European Parliamentary Elections. Boken kommer att ges ut av Ashgate, och fokusera på Europaparlamentsvalet 2009. Det ska bli mycket intressant att arbeta med den – och mycket arbete. Redan i september ska manuset vara klart, och planen är att boken ska finnas i tryck nästa vår.

Därmed sammanfaller tidsplanen väldigt nära med en annan bok som jag är redaktör för tillsammans med Spiro Kiousis (University of Florida). Titeln på den boken är Political Public Relations: Principles and Applications, och den kommer att ges ut av Routledge. Tanken med den boken är att försöka skapa en syntes mellan forskning i public relations, politisk kommunikation, politisk marknadsföring och statsvetenskap som på olika sätt handlar om hur politiska aktörer strategiskt använder sig av kommunikation och public relations’ strategier och taktiker för att uppnå sina mål. Arbetet med den boken har pågått några månader och är också mycket intressant och spännande. Målet är att den också ska finnas i tryck nästa vår.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s