Äventyr i Amsterdam

Efter några dagar i Amsterdam är jag nu tillbaka i Sverige och Sundsvall. Det blev en något annorlunda resa än vad jag hade tänkt mig. Jag hade inte hunnit mer än att ta tåget från flygplatsen till Amsterdam när en ficktjuv slog till och stal min plånbok, som innehöll i princip allt utom passet.

Detta ställde till med en hel del problem, särskilt de första timmarna innan jag skulle möta mina kollegor som jag var i Amsterdam för att träffa. För att minimera skadan var jag tvungen att ringa och spärra diverse kort, men för att kunna göra det var jag i behov av att få tag på relevanta telefonnummer. För att lyckas med det behövde jag komma ut på nätet, men för att kunna koppla upp mig behövde jag kreditkort… Efter diverse krångel och två timmar hos den holländska polisen (som var mycket trevlig men skulle kunna vara snabbare på att skriva på tangentbord) löste det sig, och förhoppningsvis hann jag spärra alla korten innan de hann användas.

Bortsett från detta var det dock en mycket givande resa till Amsterdam. Syftet med den var att delta på ett möte med Network of European Political Communication Scholars (NEPOCS), och det var mycket stimulerande. Trots att det bara är drygt ett år sedan vi formade det här nätverket är vi nu i princip klara med vår första gemensamma forskningsinsats och tidskriftsartikel, och har nya projekt på gång.

Apropå Amsterdam har vi den här veckan besök av Rens Vliegenthart från University of Amsterdam, som imorgon ska vara opponent på Adam Shehatas slutseminarium. Det ska bli mycket intressant och jag ser verkligen fram emot det.

På onsdag ska jag annars till Stockholm för att föreläsa på Medieutbildarnas seminarium ”Valet 2010 – Vem sätter agendan?” Det ska också bli intressant och stimulerande, inte minst med tanke på att de som ska delta på seminariet är yrkesverksamma journalister på olika medier runt om i Sverige. Det brukar alltid vara mycket givande att diskutera forskningens resultat och syn på journalistiken med de som är journalister, och jag tror att både journalistikforskningen och journalistiken skulle må bra av fler möten mellan forskare och yrkesverksamma journalister.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s