Veckan som gick

Så går årets första arbetsvecka mot sitt slut. På det stora hela har det varit en mycket bra vecka. I början av den fick jag besked om att Toril Aalberg och jag fått en artikel accepterad av International Political Science Review, och under veckan publicerades två andra artiklar i olika internationella tidskrifter.

Den enda av dessa två artiklar är skriven tillsammans med Peter van Aelst, och den publicerades i International Journal of Press/Politics. Artikeln bygger på en jämförelse mellan hur svenska och belgiska medier bevakar valrörelser, och undersöker olika faktorer som påverkar det sätt på vilket medierna gestaltar politik under valrörelser. Titeln på artikeln är Exploring Some Antecedents of the Media’s Framing of Election News: A Comparison of Swedish and Belgian Election News.

Den andra artikeln är skriven tillsammans med Daniela Dimitrova, och den publicerades i Journal of Global Mass Communication. Den bygger på en jämförande undersökning av TV-nyheter i Sverige och USA under hösten 2007, och handlar om hur svenska och amerikanska TV-nyheter använder sig av nyhetskällor. Titeln på artikeln är The Conditionality of Source Use: Comparing Source Use in U.S. and Swedish Television News.

Under veckan som gick blev Lars Nord, Adam Shehata och jag själv även klara med ett bokkapitel som handlar om den svenska journalistkåren, och som kommer att publiceras i en internationell bok som undersöker och jämför journalister i en rad länder världen över. Det känns skönt att vi blev klara med det kapitlet i tid, och det ska bli intressant att läsa boken när den har publicerats.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.