Årets näst sista dag…

…men arbetet fortgår som vanligt. På läsbordet ligger just nu två böcker: Skönhet och helvete av Roberto Saviano och The Strategic President av George C. Edwards III. Samtidigt sitter jag vid datorn och arbetar med två bokkapitel, där deadline ligger hotande nära i början av januari. Det ena kapitlet skriver jag tillsammans med Lars Nord och Adam Shehata, och handlar om den svenska journalistkåren. Det ska publiceras i en bok med den preliminära titeln The Global Journalist in the 21st Century, redigerad av David Weaver och Lars Willnat. Det andra kapitlet skriver jag tillsammans med Anders Todal Jenssen och Toril Aalberg, och har den preliminära titeln Between the Visible Hand of Government and the Invisible Hand of the Free Market: The Media Coverage of the Financial Crisis and Attitudes Towards Government Regulations. Det kapitlet är en del av projektet Media Systems, News Content, and Public Perceptions of Political Reality, som leds av Toril Aalberg. Båda skrivprojekten känns stimulerande, även om det hade varit skönt ifall deadlines för dem inte låg fullt så nära i tiden…

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.