”The Audacity to Win” av David Plouffe (2009)

”The Audacity to Win. The Inside Story and Lessons of Barack Obamas Historic Victory” (Viking, 2009) är skriven av David Plouffe, som var kampanjchef för Barack Obama under både primärvalen och presidentvalet 2008. Boken handlar om kampanjen – strategierna, taktikerna, människorna, hur man upplevde kampanjerna ”från insidan”, lärdomarna – och är både mycket spännande och intressant att läsa. Den är också mycket välskriven, och ger nya insikter och fakta som jag inte kände till sedan tidigare. Om man är intresserad av 2008 års amerikanska presidentvalskampanjer, eller av politiska kampanjer, politisk marknadsföring och politisk PR i allmänhet, är detta en bok som bör betraktas som obligatorisk läsning. För egen del tycker jag att det är en av de mest spännande böckerna jag har läst på länge.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Strategisk kommunikation. Bokmärk permalänken.