Min 100:e publikation

Nu har den senaste boken jag medverkar i blivit publicerad. Boken heter Real-Time Response Measurement in the Social Sciences, och är redigerad av Jürgen Maier, Michaela Maier, Marcus Maurer, Carsten Reinemann och Vincent Meyer. Det kapitel jag medverkar med är skrivet tillsammans med Michaela Maier, och handlar om hur man kan använda real-time response measurements för att undersöka effekten av politiska TV-debatter. Titeln på kapitlet är ”Advantages and Limitations of Comparing Audience Responses to Televised Debates: A Comparative Study of Germany and Sweden. I det svenska fallet är det SVT-debatten mellan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt inför valet 2006 som står i fokus för analysen.

Om jag har räknat rätt blev det nya kapitlet dessutom min 100:e publikation, om man räknar samman böcker, antologier jag redigerat, bokkapitel, tidskriftsartiklar, encyclopediartiklar och rapporter, det vill säga tryckta publikationer. Det känns både roligt och märkligt. Om någon när jag började forska hade sagt att jag skulle komma att skriva mer än 100 böcker, artiklar, kapitel med mera hade jag nog bara skakat på huvudet, men på något sätt har jag ändå gjort det, ensam eller tillsammans med olika kollegor. Detta känns kul och som en anledning att fira.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Nya publikationer och märktes . Bokmärk permalänken.