Stoppa utvisningar till Afghanistan

skärmdumpIdag är det dags för min senaste krönika i Borås Tidning. Temat för den är varför argumentet ”ett nej måste vara ett nej” – så som det ofta används i flyktingdebatten – inte alltid är ett hållbart argument. I krönikan argumenterar jag också för förstärkt rättssäkerhet i asylprövningarna, ett stopp för utvisningar till Afghanistan, och en amnesti för de som varit i Sverige flera år. Det senaste är inte minst viktigt för de ensamkommande flyktingbarn- och ungdomar som kom i samband med den så kallade flyktingkrisen, som nu varit i Sverige i flera år och i många fall rotat sig och blivit en del av det svenska samhället.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Migration & integration, Nya publikationer och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s