Nytt bokkapitel om strategisk politisk kommunikation

StrategicCommunicationNu har den pinfärska boken The Routledge Handbook of Strategic Communication, redigerad av Derina Holtzhausen och Ansgar Zerfass, precis kommit från tryckeriet. I den medverkar Spiro Kiousis och jag med ett gemensamt kapitel om strategisk politisk kommunikation och politisk public relations. Titeln på kapitlet är The strategic context of political communication, och i det diskuterar vi bland annat relationship cultivation, reputation management, agenda buildning, issues management, framing och crisis communication i politiska kontexter. Kapitlet bygger vidare på och utvecklar de resonemang som vi förde i boken Political Public Relations. Principles and Applications liksom i ett kapitel i boken Political Communication.

Mer information om The Routledge Handbook of Strategic Communication och dess innehåll finns här. För den som är intresserad av public relations i politiska kontexter kan också tidskriftsartikeln Political Public Relations: Old Practice, New Theory-Building rekommenderas. Den kan laddas ner gratis här.

Idag har jag också uppdaterat listan med mina engelska publikationer med det nya kapitlet.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer, Strategisk kommunikation och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s