Nya boken Makt, medier och samhälle ute nu

Nu finns den äntligen i tryck, den nya och reviderade upplagan av Makt, medier och samhälle. En introduktion till politisk kommunikation (Studentlitteratur, 2014). Boken en bred introduktion och genomgång av forskning kring den politiska kommunikationen mellan politiska aktörer, medieaktörer och medborgare, med särskilt fokus på mediernas inflytande i den politiska kommunikationen och opinionsbildningen. Den vänder sig till alla som studerar och forskar kring olika aspekter av den politiska kommunikationen, men också till politiker, journalister, kommunikatörer och andra som på olika sätt deltar i eller är beroende av den politiska kommunikationen.

Boken innehåller åtta kapitel. Till sin struktur följer boken den tidigare upplagan, men samtliga kapitel har arbetats igenom, uppdaterats och reviderats både när det gäller teori och vad aktuell forskning visar. Några områden där mer betydande förändringar har skett gäller medielandskapens förändringar och betydelse för demokratin, de psykologiska grunderna för mediernas makt och inflytande, politisk public relations och politikens medialisering. De kapitel som ingår i boken är:

1. Inledning

2. Politisk kommunikation och makt

3. Medborgarna i den politiska kommunikationen

4. Mediernas makt över publiken

5. Makten över medierna

6. Nyhetsjournalistikens bilder av politik och samhälle

7. Politik, public relations och strategisk kommunikation

8. Demokratin och politikens medialisering

Mer information om boken finns hos förlaget. Där finns också pressmeddelandet om boken, som nu går att köpa via såväl förlaget som exempelvis Bokus och Adlibris. Just nu erbjuder Studentlitteratur dessutom boken till ett särskilt kampanjpris som ligger runt hundra kronor lägre än hos de andra bokhandlarna, så passa på medan specialerbjudandet gäller.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer, Politisk kommunikation och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s