Till Seattle och International Communication Associations årliga konferens

Om bara några dagar är det dags för International Communication Associations årliga konferens, som i år hålls i Seattle. Det ska bli mycket intressant och givande att vara där. Till skillnad från de flesta andra forskarkonferenser sker urvalet av papers som  presenteras där genom att man skickar in fullständiga papers, som sedan granskas av två eller tre andra experter på området. Normalt sett brukar bara runt 40-45 procent av de inskickade bidragen accepteras. Detta tuffa gransknings- och urvalsförfarande gör att kvaliteten på de papers som presenteras genomgående är hög, och vill man följa forskningsfronten finns det knappast något bättre sätt än att vara på de ledande konferenserna.

Själv kommer jag i år presentera två papers. Det ena är skrivet tillsammans Med David Nicolas Hopmann och Adam Shehata och har titeln ”Revisiting the Contagious Cynicism Hypothesis. How Game-Framed News and Perceptions of Partisan Bias Influence Media Trust”. Det andra är skrivet tillsammans med Frank Esser och har titeln ”Mediatization of Politics: Towards a Theoretical Framework”. Det ska bli intressant både att presentera dessa och att ta del av de synpunkter som förs fram på dem.

 

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Till Seattle och International Communication Associations årliga konferens

  1. Pingback: ICA Annual Conference 2014 | David Nicolas Hopmann

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s