Gästforskning vid University of Florida

Nu har jag landat i Gainesville, Florida, där jag under den kommande månaden ska vara gästforskare vid University of Florida. Det mitt arbete framförallt kommer att fokusera på är tre skrivprojekt:

(1) För det första kommer jag att arbeta med ett kommande specialnummer av Public Relations Journal som fokuserar på political public relations, vilket jag är redaktör för tillsammans med Spiro Kiousis vid University of Florida.

(2) För det andra kommer jag arbeta med en kommande bok med arbetstiteln Mediatization of Politics: Understanding the Transformation of Western Democracies, som jag är redaktör för tillsammans med Frank Esser vid University of Zurich. Förutom att vara redaktör kommer jag även vara medförfattare till ett par kapitel i boken.

(3) För det tredje, och återigen på temat politikens medialisering, ska jag skriva ett kapitel om The Mediatization of Politics till en kommande Handbook of Mediatization som Knut Lundby är redaktör för.

Min erfarenhet från tidigare gånger då jag varit gästforskare vid University of Florida och University of Zurich är att det brukar vara mycket stimulerande att forska i andra miljöer än den vanliga miljön (därmed inget ont sagt om den), och att arbetet går att bedriva mycket effektivare när man kan fokusera på forskningen och samtidigt hålla telefonen och e-posten på armlängds avstånd. Jag brukar också alltid trivas väldigt bra i Gainesville och Florida, och ser därför fram emot en både mycket trevlig och effektiv månad som gästforskare här.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Mer personligt och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s