Framtiden för demokrati och mänskliga rättigheter

Idag ordnar Framtidskommissionen ett seminarium på temat ”Hotas demokrati och mänskliga rättigheter i EU i framtiden?”. Medverkande är Birgitta Ohlsson, Europaminister, Morten Kjaerum, chef för EU:s myndighet för mänsliga rättigheter FRA, Tomas Hammarberg, före detta kommissionär för mänskliga rättigheter på Europarådet, Ann-Cathrine Jungar, docent i statsvetenskap vid Södertörns högskola, samt Lotta Schüllerqvist, ordförande i Reportrar utan gränser. Moderator är Hans Dahlgren, ambassadör för mänskliga rättigheter och före detta kabinettsekreterare på UD.
Detta ska bli ett mycket intressant seminarium, samtidigt som det är sorgligt att frågan om de mänskliga rättigheterna och demokratin i EU överhuvudtaget behöver ställas. Mot bakgrund av utvecklingen i bland annat Ungern, Bulgarien och Rumänien är det dock viktigt att lyfta dessa frågor på dagordningen.
För de som inte har möjlighet att vara med på plats kommer seminariet sändas live på webben.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Framtidskommissionen, Opinionsbildning och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s