På väg till Phoenix

Imorgon är det dags att åka till Phoenix och den årliga konferensen med International Communication Association. Det ska bli mycket kul och intressant! Detta är den största internationella konferensen för kommunikationsvetenskaplig forskning, och det brukar alltid vara mycket lärorikt att åka på dessa konferenser. Det ger också goda möjligheter att träffa kollegor och vänner från olika delar av världen.

Själv fick jag i år tre papers accepterade vilka ska presenteras under de närmaste dagarna. Ett är skrivet tillsammans med Kristoffer Holt, Adam Shehata och Elisabet Ljungberg, och har rubriken ”Political Motivation and Participation”. Det handlar om användandet av sociala medier i samband med valrörelsen 2010 och vilka effekter det användandet hade på det politiska deltagandet, med särskilt fokus på unga medborgare. Ett andra paper är skrivet tillsammans med Adam Shehata, i vilket vi undersöker mediernas dagordningsmakt i samband med valrörelsen 2010.

Det tredje papret är skrivet tillsammans med Adam Shehata och Monika Djerf-Pierre och har titeln ”Dynamics of Political Interest and News Media Consumption: A Longitudinal Perspective”. Detta paper har redan blivit accepterat för publicering i International Journal of Public Opinion Research, och utgör den studie som jag refererar till i min artikel på DN Debatt förra veckan.

Apropå den studien och risken för ökad polarisering i ett förändrat medielandskap kommer Framtidskommissionen i eftermiddag ordna ett öppet seminarium på temat ”Politisk debatt på Internet – dialog eller monolog?”. Det ska också bli mycket intressant att gå på.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Nya publikationer och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s