Nya kapitel om politiska kampanjer och mediernas bevakning av valrörelser

Nu har The Handbook of Comparative Communication Research (Routledge, 2012), redigerad av Frank Esser och Thomas Hanitzsch, precis kommit från tryckeriet. Det är en bok jag verkligen har sett fram emot. Jämförande forskning är oerhört viktig, men samtidigt som den har expanderat inom medie- och kommunikationsvetenskapen under de senaste åren återstår fortfarande mycket att göra. Det finns också en klar brist på böcker inom området. Detsamma gäller forskning inom politisk kommunikation.

The Handbook of Comparative Communication Research fyller därför en mycket viktig lucka i litteraturen, och jag är övertygad om att den kommer bli ett standardverk på området på ett liknande sätt som Comparing Media Systems. Three Models of Media and Politics, redigerad av Daniel Hallin och Paolo Mancini (2004), och Comparing Political Communication, redigerad av Frank Esser och Barbara Pfetsch (2004).

Totalt sett innehåller The Handbook of Comparative Communication Research 32 kapitel, vilka behandlar jämförande kommunikationsforskning på en rad olika områden samt olika konceptuella och metodologiska frågor som är centrala på området. En förteckning över samtliga kapitel finns här. Av dessa har jag själv skrivit två tillsammans med Frank Esser. Ett av dem handlar om jämförande forskning kring hur politiska kampanjer bedrivs och den strategiska kommunikationen i samband med valrörelser, och har titeln Comparing Election Campaign Communication. Det andra kapitlet handlar om hur medierna i olika länder bevakar valrörelser, och har titeln Comparing News on National Elections.

Idag har jag därför uppdaterat listan över mina publikationer.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Egna böcker, Nya publikationer och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s