Nytt internationellt uppdrag

Nu är det klart att jag har blivit vald till vice ordförande för sektionen för politisk kommunikation inom International Communication Association (ICA). Det känns fantastiskt hedrande och spännande! International Communication Association är världens ledande organisation för forskare inom medie- och kommunikationsvetenskap, och att få vara med och leda arbetet inom sektionen för politisk kommunikation är en stor ära.

Valet innebär att jag kommer att vara vice ordförande två år, under vilka Claes de Vreese vid University of Amsterdam är ordförande, för att därefter ta över som ordförande under ytterligare två år. Sammanlagt är mandatperioden därmed fyra år. Under den perioden kommer uppdraget i stor utsträckning handla om att vara med och organisera de årliga konferenserna med ICA och planera alla seminarier och paneler som handlar om politisk kommunikation. De kommande konferenserna kommer att hållas i Phoenix (2012), London (2013), Seattle (2014) och San Juan, Puerto Rico (2015).

Uppdraget innebär också att företräda forskningsfältet politisk kommunikation både inom och för ICA, bidra till att på olika sätt utveckla forskningsfältet, samt att utveckla det redan etablerade samarbetet med motsvarande sektion inom American Political Science Association. Att arbeta med detta kommer att bli både spännande och lärorikt, och att ha blivit vald till denna position känns som ett mycket stort förtroende!

Mer information finns på Mittuniversitetets hemsida.

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s