Läsvärt om 9/11 och amerikansk politik

Tio år efter de fruktansvärda terrorattackerna mot USA ägnar medierna stor uppmärksamhet åt terrorattackerna, människors minnen av det som hände, hur terrorattackerna förändrade amerikansk och internationell politik, och analyser av de kortsiktiga och långsiktiga effekterna av terrorattackerna och USAs svar på dem.

New York Times har samlat en rad intressanta artiklar kring detta under rubriken The Reckoning. America and the World a Decade After 9/11. På samma sätt har Washington Post samlat en rad läsvärda artiklar och inlägg kring terrorattackerna och dess konsekvenser under rubriken Remembering 9/11: A Look Back at the September 11th Attacks. Time Magazine har å sin sida valt att fokusera mer på enskilda individer som spelade olika roller och hade betydelse i samband med terrorattackerna, från tidigare presidenten George W. Bush till enskilda räddningsmän som arbetade med att rädda människor från World Trade Center och enskilda medborgare som förlorade anhöriga. Deras specialreportage går under rubriken Beyond 9/11. Portraits of Resilience.

Vid sidan av dessa artiklar och reportage publicerade Washington Post igår en mycket intressant artikel, skriven av Dan Balz, om Tea Party-rörelsen. Rubriken är What the tea party is – and isn´t, och kan starkt rekommenderas om man är intresserad av tea party-rörelsen eller amerikansk politik i allmänhet.

 

Om jesperstromback

Professor i journalistik och politisk kommunikation
Detta inlägg publicerades i Amerikansk politik och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s